blog

    NEWS     

KONINKLIJKE WIELERCLUB MOLENHEIDEVRIENDEN V.Z.W.

VARIA'S

Nieuwelingen, 27 Maart 2016.

verslag


Nieuwelingen, 26 Maart 2017.

verslag , foto's

Juniores, 27 Maart 2016.

verslag


Juniores 26 Maart 2017

verslag ,  foto's

IKO nieuwe hoofdsponsor van de IKO Cyclocross Essen!

IKO nieuwe hoofdsponsor van de

IKO Cyclocross Essen!

Na jaren een trouwe sponsor te zijn, engageert IKO zich vandaag tot hoofdsponsor van de cyclocross in Essen.

De Molenheidevrienden en IKO klinken alvast op deze unieke samenwerking!

Hou alvast 9 december vrij in uw agenda!

Om het deelnemersveld bij de dames wedstrijd nog spannender te maken, mee aan de start op de IKO Cyclocross Essen, 9 December a.s..


De Française die elke discipline aankan MTB, cyclocross en weg wielrennen.

Pauline Ferrand-Prévot.

UITSLAGEN Noordvlees Van Gool cyclocross :

Voorverkoop inkom kaarten :

IOK G cyclocross, samen met Peter Genyn.

IJsboerke kids cyclocross

Ijsboerke is sponsor van de jeugdinitiatie. De "ijsboerke kids cyclocross" zal georganiseerd worden op woensdag 7 december. Inschrijven via volgende link.

Voorinschrijvingen Noordvlees Van Gool cyclocross Essen

Voorinschrijven kan via de site van WBV, maak gebruik van het inschrijvingsformulier.


Regelement i.v.m. voorinschrijving A veldritten.

Nieuwe DVV verzekeringen trofee


De voormalige GVA Trofee, later bpost bank trofee en vanaf nu dus DVV Verzekeringen Trofee, groepeert sinds 1987 een aantal van de beste cyclocrossen in België. Het seizoen start op zondag 9 oktober in Ronse en eindigt na acht crossen op zondag 4 februari in Lille, dat zijn plaats op de kalender terug inneemt. Alle wedstrijden van zowel de elite mannen als vrouwen, worden live uitgezonden op Sporza.


NIEUW!


Met de DVV Team Trofee wordt een officieel ploegenklassement boven de doopvont gehouden. Het klassement is gebaseerd op de tijd van de eerste drie renners per ploeg. Het winnende team krijgt een cheque van 5.000 euro die het kan schenken aan een goed doel naar keuze, erkend door Music For Life.


Het prijzengeld bij de vrouwen wordt opgetrokken naar 30.000 euro. De winnares van de Ijsboerke Ladies Trophy keert niet met lege handen naar huis. Op de slotshow ligt een cheque van 10.000 euro te wachten. De tweede in het eindklassement krijgt 7.000 euro, de derde 5.000 euro. De prijzenpot wordt verdeeld onder de 15 best geklasseerde rensters. Hiermee wordt de kloof met de mannen alweer een beetje kleiner. Intussen heeft ook VRT zijn engagement bevestigd voor de komende 2 seizoenen en zullen net als dit seizoen ook de wedstrijden van de vrouwen elite live en integraal worden uitgezonden.

beeld 50 jaae cyclocross


Onthulling kunstwerk nav 50 jaar Molenheidevrienden


De Essense wielerclub De Molenheidevrienden viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan.  Om dat te vieren kregen zij in september 2015 een Koninklijke titel en werd op 26 maart jl. een beeld onthuld op het pleintje aan de Spoorwegstraat in Essen. Recht tegenover het pleintje bevond zich vroeger café Het Locomotiefke waar in 1965 voor het eerst de start werd gegeven voor de grote prijs De Vennekes, ingericht door De  Molenheidevrienden. De 'coureurs' reden daar richting Veldweg en doken dan de natte velden in om door het slijk te gaan ploeteren.


50 jaar later is de cyclocross in Essen nog steeds springlevend. “Wie had ooit durven denken welke omvang de cyclocross later zou krijgen?”, zei burgemeester Gaston Van Tichelt in zijn toespraak. “Wie had er verwacht dat vijftig jaar later ieder jaar vele duizenden mensen naar Essen zouden afzakken om naar de cyclocross te komen kijken en dat 700.000 mensen naar die wedstrijd op televisie zouden kijken? Wie had er gedacht dat er vijftig jaar later een monument zou worden onthuld?”


Het bronzen kunstwerk van kunstenaar Ivo Nijs, is een hulde aan de initiatiefnemers van toen, aan de bestuursleden en de vele vrijwilligers  die vele uren van hun vrije tijd steken in de organisatie van de cyclocross, de jeugdwedstrijden en de tandemraces voor slechtzienden.  Het is ook een hulde aan de actieve veldrijders die als sportambassadeurs de wielersport groot maken. Wie het beeld goed bekijkt herkent Essens veldrijder Tom Meeusen.

Copyright @ All Rights Reserved