verslag

KONINKLIJKE WIELERCLUB MOLENHEIDEVRIENDEN V.Z.W.

Van Aert dendert naar winst

Wout Van Aert heeft na een lange solo de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. In Essen trok de wereldkampioen in de tweede ronde in de aanval, zijn concurrenten zagen hem pas terug na de finishlijn. Kevin Pauwels werd tweede, Tom Meeusen na een prachtige remonte derde.

 

Bij de eerste passage liep het al fout voor thuisrijder Tom Meeusen. De Telenet Fidea Lion donderde nog voor de balkjes tegen de grond na een vreemde stuurfout. Voor Mathieu van der Poel was de wedstrijd ook al snel voorbij door een lekke band en een aanval van van Aert. De wereldkampioen sleurde de Europese kampioen Toon Aerts en Kevin Pauwels mee. Die laatste probeerde de vliegende van Aert te volgen, maar vloog zelf letterlijk door de lucht bij een trappenpassage.

 

Van der Poel schoot in de achtervolging van zijn zadel en op zijn buis. De veer brak bij de Nederlandse kampioen, die in het klassement toch al geen grote ambities meer had. Pauwels bleef op een dikke tien seconden achter een laagvliegende van Aert, gevolgd door Aerts, thuisrijder Corné van Kessel (de Nederlander woont in Essen, red.) en Wietse Bosmans.

 

Meeusen gaf zich intussen niet gewonnen en reed met Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch naar het trio toe. De Essenaar werd vooruit geschreeuwd door een dolenthousiast publiek en nam ook bij het zevental direct de leiding. Van Aert koos in de laatste twee rondes voor een kleiner verzet, bij de grote groep achtervolgers werd er stevig gedrumd.

 

Van Aert kon rustig vieren, terwijl in de achtergrond Meeusen tot groot jolijt van het publiek derde werd. De wereldkampioen staat zo bijna drie minuten voor in het algemene klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meeusen: 'Knal! Ik nam meteen de afslag naar huis'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wout Van Aert mocht in Essen dan wel de overwinning op zak steken, de meest toegejuichte veldrijder was lokale held Tom Meeusen. Die stak met een derde plaats de kers op de taart.

 

Het zag er in de eerste ronde nochtans niet goed uit voor Meeusen. Na amper 500 meter lag de renner van Telenet Fidea Lions al tegen de grond. "Ik wilde een topstart nemen", deed Meeusen zijn verhaal. "Maar Wout was al sneller in de eerste bocht en toen ik me focuste op de balken reed ik in een put. Knal! Daar lag ik dan. Ik had bijna de afslag naar huis genomen."

 

 

"Ik was kwaad op mezelf. Misschien had ik tijdens de week het parcours toch eens moeten verkennen. Tijdens de opwarming had ik die put niet opgemerkt."

 

Met de hulp van Mathieu van der Poel raakte Meeusen terug voorin. "Gelukkig was ik niet de enige die tegenslag kende. Ik heb twee rondes in het wiel van Mathieu kunnen rijden, waardoor ik terug de aansluiting met de kop van de wedstrijd kon maken."

 

"Ik had graag langer kunnen strijden voor de zege, maar als ik de rondetijden van Wout bekijk: die zijn niet van de poes. Ik had hem sowieso niet kunnen volgen. Jammer, ik probeer deze cross al jaren te winnen. Voorlopig lukt me dat voorlopig alleen in de andere crossen hier in de buurt."

 

PAUWELS: 'BEN HEEL DIEP GEWEEST'

 

Kevin Pauwels reed in Essen naar een bevredigende tweede plaats. "Ik heb vandaag goed gereden", sprak de renner van Marlux-Napoleon Games, die in het begin van de wedstrijd ten val kwam op de trap. "Ach, zonder die val was had ik misschien iets langer kunnen aanklampen, maar ik ben vandaag heel diep moeten gaan voor die tweede plaats."

 

Essen - Dvv verzekeringen trofee - BELOFTEN.

 

 

 

Essen - Dvv verzekeringen trofee - DAMES

 

 

 

Essen – Dvv verzekeringen trofee – JUNIORES

 

 

 

Essen - Dvv verzekeringen trofee - NIEUWELINGEN.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved